sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Adressi

Tämän allekirjoitan .
No toki tästä ollaan montaa mieltä.
Suomenlapinkoiria on alettu trimmaamaan,onko se oikein?. Kysynpä vain onko siinä mitään järkeä?
Ok. joku tassukarvojen leikkaaminen jne. mutta kun tällä on alettu peittämään näyttelyissä esim.vikoja onko se oikein? tai lisäämään karvaa jne.
jokainen voi miettiä haluaako allekirjoittaa. itse en tuosta pidä. alkukantainen rotu sitä ei kuulu trimmailla.
joten:

http://www.adressit.com/suomenlapinkoiran_trimmaus

5 kommenttia:

  1. Miten voi trimmaamalla lisätä karvaa?

    VastaaPoista
  2. No itsehän en koiriani trimmaa mutta kyllä joistain koirista siis suomenlapinkoirista näkee et niitten villahousut on esim. trimmattu tehty oikein muhkean nököiseksi ja sitten toinen uroksille leikataan "harjasta" saadaan muhkeamman näköiseksi eli ns.lisää karvaa . eli kun oikein leikellään saadaan ns. lisää karvaa näin ollen näyttää enempi rodunomaiselle kenen silmään nyt näyttääkään hyvälle. tästähän on varmaan sataa mieltä ihmiset.mutta oma mielipiteeni on ja kenenkää ei tästä tarvitse riemastua että lapinkoiraa ei saisi trimmailla. luonnollinen rotu. voi hommata sellaisen puudelin kuka haluaa trimmailla ,siis sellaisen rodun jonka turkki vaatii tuota. mutta miusta jos näyttelyyn tuodaan koira, se pärjää omilla avuillaan jos pärjää. ei ole mitään järkeä lähteä sen turkkia leikkelemään.
    tälläsistä asioistahan saadaan ihan taattu valta taistelu aikaan mutta mielipieteensä saa tuoda ilmi ja kuka trimmaa sitten tekee sitä.
    itse olen tätä mieltä ja se ei muutu.
    jos rotu menee siihen et sitä aletaan trimmailemaan kyllä ei tarvitse minua enää kehissä nähdä.
    olen ostanut sellaisen rodun joka on helppo turkin puolesta ei tarvita trimmailla jne. oisin ostanut villakoiran jos himoitsen turkin laittoa.

    VastaaPoista
  3. Juu, ihan rauhassa. En käsittääkseni syyttänyt, kysyin vain kysymyksen. :-) Mutta esim. housukarvat saa muhkeammaksi pelkällä pesulla, föönillä ja harjauksella, jos koiralla on valmiiksi runsas pohjavilla, joka tukee peitinkarvaa. Eikä äkkiä tule mieleen yhtään esimerkkiä, jolla olisi Suomessa karvoja leikelty. Ja harjan leikkaamista uroksille en ole huomannut koskaan?

    VastaaPoista
  4. Olen allekirjoittanut adressin ja myös sitä mieltä, että suomenlapinkoiraa EI kuulu trimmata. Kävin lukemassa rotumääritelmää.. Monihan leikkaa nimenomaan ne tassutupsut pois.. rotumääritelmässä lukee, että raajoissa tulee olla kunnon hapsut, mielellään myös varvastupsut (joita EI missään nimessä trimmata pois.
    En ymmärrä miksi joku hankkii suomenlapinkoiran, jos haluaa trimmattavan rodun.. miksei hanki villakoiraa, jos tykkää turkin trimmaamisesta.

    Tämä kaunis kotimainen rotu on todellakin kauneimmillaan trimmaamatta, hienoine töppösineen.

    VastaaPoista
  5. Joo ikävä kyllä tiedän ihmisiä jotka trimmaa. osa adressissakin on sen myöntänyt tekevänsä. :-(
    joo totta pesu ja harjaus nehän nyt sallitaankin,kukas paskasta koiraa näyttelyyn tois. :-D mutta nyt onkin kyse siitä ihme saksimis vimmasta. näitä tosiaan on ahkeraan näyttelyjä kiertävänä niitä on vastaan sattunut ,ketään en ala syyttämään ja osoittamaan sormella se ei ole miun tehtävä,siihen saa joku ylempi arvoinen puuttua jos puuttuu. Harmillista jos eivät itse tajua tekevänsä rodulle hallaa... ymmärrän kyllä jos talvella leikataan sen takia tassukarvat ettei lumi sinne jäisi mutta kun tuo leikkely ei siihen jää...
    ja totta LikkaAava: ne tupsut ikäväksi monelta on myös leikattu pois. villahousut leikattu ihan tasaiseksi sellaiset pökkelöjalat koiralle muotoillaan että tulee voimakkaampi ulkomuoto ja tosiaan sitä niskaakin naksitaan saadaan uroolle voimakkaampaa päätä.
    nostanpa kyllä hattua leikkaajlle. itse en tuota osais. taidokasta touhua ja pitäähän tuostakin asiasta jo paljon tietä mitä kohtaa karvaa pitää leikellä että saa muhkeutta ja ettei turkki lässähdä jne. veikkaanpa et jos omat koiranikin tässä nyt ottasin ja tirmmaisin ,sitten vielä föönäisin ja oikein muotoilisin aineilla tulis niitä varmasti aika muhkuja. en vain näe syytä tuohon koska en ostanut villakoiraa...

    VastaaPoista